Козацький сайт
Український козацький портал


Код тицялки
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: indragop, Східняк  
Козацька рада » Корчма » Гумор » 1 квітня
1 квітня
СхіднякДата: Четвер, 01.04.2010, 17:59 | Сообщение # 1
Світлий чоловік
Роль: Старшина
Пострілів: 585
Відзнаки: 5
Повага: 71
На січі? - Десь блукає
Досягнення братчика:
(Наведіть курсор, щоб дізнатися за що вручається відзнака)

Старшина Поважний козак. Писака
Найвідоміші розіграші на 1 квітня

Важко повірити, але задля можливості розіграти ближнього свого іноді організовують складні повномасштабні акції. І історія зберегла чимало подібних прикладів.

1 квітня 1949 року

Першоквітневі оси

Діджей однієї з радіостанцій Нової Зеландії оголосив співгромадянам, що до міста Окленда наближається рій злісних ос, здатних убити людину єдиним укусом. Щоб урятуватися від загрози, дотепник пропонував слухачам, залишаючи приміщення, заправляти штани в шкарпетки. Як результат — масове порушення дрес-коду по всій країні. Однак керівництво жартівника поставилося до розіграшу без розуміння, й донині всі працівники новозеландських радіостанцій напередодні свята одержують брошури про те, що «засобам масової інформації заборонено повідомляти громадянам свідому брехню».

1 квітня 1957 року

Урожай спагеті

Всесвітньо відома правдивістю своєї інформації телекомпанія ВВС показала в програмі новин сюжет про задоволених швейцарських фермерів, які збирали з гілок дерев багатий урожай спагеті. Коментатор відзначив, що спагеті цього року вродилися на славу — «багато в чому завдяки м‘якій зимі та практично повному знищенню шкідників». Після репортажу телефони в офісі BBC розривалися — величезна кількість обдурених телеглядачів намагалася дізнатися, чи росте чудо-дерево в домашніх умовах, де роздобути саджанці та насіння та як за цим усім доглядати. Співробітники компанії дипломатично відповідали, що треба взяти спагеті, поставити їх у банку з томатним соусом і поливати оливковою олією.

1 квітня 1962 року

Кольорове мовлення

Протягом тривалого часу у Швейцарії був лише один телеканал, який мовив виключно в чорно-білому форматі. Але одного разу телевізійники вирішили допомогти своїм глядачам перетворити свої телевізори на кольорові за допомогою панчіх. Технічний фахівець телеканалу виступив у прямому ефірі, розказавши, що завдяки розвитку науки й техніки телеглядачі відтепер зможуть насолоджуватися кольоровим ТБ. Для цього достатньо натягти на екран телевізора нейлонову жіночу панчоху. Сам «фахівець» особисто демонстрував процес. Через півгодини телеканал відбивав атаку здивованих глядачів, телевізори яких (дивно), як і раніше, здійснювали трансляцію в чорно-білому кольорі.

1 квітня 1976 року

Польоти уві сні та наяву

Британський астроном Патрік Мур виголосив по радіо BBC (ох, уже це BBC!) заяву, що у зв’язку з проходженням планети Плутон позаду Юпітера на Землі тимчасово ослабне гравітація. Астроном попередив, що в цей час люди можуть злетіти в повітря, і закликав не лякатися цього явища. Через якийсь час на ВВС почали надходити сотні телефонних дзвінків від людей, які стверджували, що «просто зараз» літають. Одна жінка навіть «літала» по квартирі з 12 своїми гостями…

1 квітня 1978 року

Продається айсберг!

У гавань австралійського міста Сідней увійшла баржа, що тягла на буксирі справжній айсберг. Мільйонер і авантюрист Дік Сміт оголосив по радіо, що айсберг було привезено згідно з його розпорядженням, і він готовий продати шматочок крижаної брили всім охочим лише за 10$. Згідно із запевненнями Сміта, «айсберг — це найчистіший продукт, який можна класти в напої, як, наприклад, робили пасажири «Титаніка», перш ніж він почав тонути». Крім простих очевидців, на пристані були присутні представники місцевих ЗМІ. Продовженню розіграшу перешкодив несподіваний дощ, який відкрив справжню природу «айсберга» — він був вирізаний із пінопласту та вкритий піною для гоління.

1 квітня 1981 року

Мічиганські щелепи

Газета міста Роскоммон, штат Мічиган, повідомила населення, що їхній штат обрано біологами для вивчення поведінки акул. Суть біологічного експерименту полягала от у чому: в 3 озера штату повинні були випустити 2000 прісноводних акул, щоб вивчити їхню поведінку в обмеженому просторі. Газета наводила слова представника Національної Біологічної Асоціації, який припустив, що акули суттєво скоротять рибну популяцію в озерах. Крім того, газета повідомила, що представники штату висловили протест проти такого удару по рибній промисловості Мічигану, але уряд ігнорував їхні скарги. І щоб остаточно добити місцевих рибалок, стаття забороняла ловити акул і ігнорувати риб‘ячі права. Після публікації до редакції ще довго приходили гнівні листи читачів, які вимагали заборонити ввіз акул — навіть після того, як газета повідомила, що це був розіграш.
(далі буде)

 
СхіднякДата: Четвер, 01.04.2010, 18:00 | Сообщение # 2
Світлий чоловік
Роль: Старшина
Пострілів: 585
Відзнаки: 5
Повага: 71
На січі? - Десь блукає
Досягнення братчика:
(Наведіть курсор, щоб дізнатися за що вручається відзнака)

Старшина Поважний козак. Писака
(Закінчення)

1 квітня 1982 року

Бюстгальтер як перешкода

Підрозділ Daily Mail повідомив читачів, що в продаж надійшли 10 000 бюстгальтерів, які можуть спричинити перешкоди на радіо й телебаченні. Начебто «кісточки» такої білизни були виготовлені з мідного дроту, призначеного для використання в конструкції пожежної сигналізації. Нагрівшись від тепла тіла, такий дріт починає виробляти статичну електрику, яка може завадити мовленню. Розіграш виявився таким вдалим, що головний інженер British Telecom влаштував перевірку білизни співробітниць компанії.

1 квітня 1984 року

Тасманський морж

Одна з газет Флориди, США, помістила статтю, що в жителів штату отримала популярність унікальна свійська тварина — несправжній тасманський морж. Тварина начебто була 4 дюйми завдовжки, на вигляд нагадувала звичайного моржа, але була вкрита шерстю, муркотала як кіт, користувалася котячим туалетом і харчувалася тарганами. Газета навіть подавала фотографію тварини — згодом з’ясувалося, що це був знімок кротячого пацюка. Журналісти стверджували, що звір має лагідну й товариську вдачу, його легко приручити і за короткий час він позбавить будь-яку оселю від мерзенних комах. Чудо-звіра вивезли з Тасманії контрабандою, і вже почали розводити в США. Після публікації матеріалу до редакції надійшли тисячі дзвінків від американців, які висловлювали готовність взяти звірятко, нарікаючи на засилля тарганів у їхніх оселях.

1 квітня 1992 року

Президент Ніксон

В ефірі популярної американської програми «Голос Нації» було оголошено, що Ричард Ніксон знову планує висунути свою кандидатуру на пост президента США. Слоган президента звучав так: «Я тоді не зробив нічого поганого, не зроблю й цього разу». Для більшої правдоподібності по радіо прокрутили кілька фрагментів передвиборної промови Ніксона, нарізаних із записів його колишніх виступів. Шоковані слухачі почали телефонувати на студію та голосно висловлювати своє обурення, а біля Білого дому навіть зібралася невелика демонстрація. Тільки під вечір країна зрозуміла, що її розіграли.

1 квітня 2002 року

«Посвисти моєю морквиною»

Відома в Британії мережа супермаркетів Tesko замовила в основних газет країни статтю про те, що селекціонерам нещодавно вдалося вивести новий вид моркви. У кожній морквині такого сорту начебто була спеціальна дірочка, що перетворювала коренеплід на свисток. Повністю зварившись, морквина, як стверджували, свистіла. В існування такої морквини повірили багато людей, а про новий продукт у магазинах питали ще через півроку після розвінчання жарту.

Джерело: http://vkurse.ua/ua/society/rozygryshi-na-1-aprelya.html

 
kr@vchenkoДата: Четвер, 01.04.2010, 23:16 | Сообщение # 3
Поїв всі розуми =)
Роль: Поважні козаки
Пострілів: 1140
Відзнаки: 15
Повага: 61
На січі? - Десь блукає
Досягнення братчика:
(Наведіть курсор, щоб дізнатися за що вручається відзнака)

Поважний козак. Писака
Усе-таки здорово, що є раз на рік день, у який можна безбоязно пожартувати над власною половиною чи начальником. Щоправда, за умови їхньої незлопам'ятності - інакше ваш жарт вже другого може відгукнутися. Але що примушує людей, навіть позбавлених почуття гумору, неодмінно жартувати саме 1 квітня? Коли зародилася ця традиція?

На думку деяких дослідників вона походить ще від античного фестивалю Деметрія, котрий відбувався на початку квітня, і в основі якого лежала легенда про викрадення богом підземного світу Аїдом доньки богині Деметри Прозерпіни. Пошуки доньки ні до чого не привели - адже її крики були лише обманною луною.

Ще одна гіпотеза пов'язує святкування Дня сміху з весняним рівноденням за Григоріанським календарем. Цікаво, що обмінюватися жартами та ставити перед людьми нездійсненні завдання було прийнято у вельми віддалених одна від одної країнах: Швеції, Португалії, Індії.

Перша письмова згадка про 1 квітня як конкретний День усіх дурнів знайдено в англійській літературі й датується XVII сторіччям. Щоправда, першоквітнезнавці стверджують, що у Франції він існував із 1564 року, коли там було введено новий календар, що пересунув Новий рік із 25 березня на 1 січня. Однак минули роки, перш ніж нововведення перемогло багатовікову звичку.


Чимало людей через незнання чи через консервативні погляди продовжували обмінюватися привітаннями та подарунками в останній день колись новорічних свят - 1 квітня. Інші ж тішилися над ними йназивали "квітневими дурнями" або "першоквітневими рибами", бо вони легше за все ловляться на гачок. Досі французькі кондитери виставляють цього дня величезних шоколадних риб, а дітлахи намагаються прикріпити до спин товаришів паперових рибок.

У Англії та британських колоніях Григоріанський календар увели 1572 року, а в Шотландії - 1600. Результат виявився той же, що й у Франції. Тільки тут його назвали All Fools' Day, тобто Днем усіх дурнів. Незабаром колоністи експортували цю традицію до Північної Америки та Австралії.


Найбільш популярними жартами американських школярів залишається кинутий на дорогу прив'язаний гаманець чи аркуш паперу, що чіпляється позаду з написом "Чекаю стусана". Не відстають від своїх дітей і дорослі. Мати може подати на стіл шоколадні тістечка, всередині яких суцільна вата чи торт, заповнений ганчір'ям. Ще один розіграш популярний у містах, де є зоопарки. Один співробітник мимохідь кидає іншому: "Тобі телефонувала міс Фокс або містер Леон (що означає лисиця або лев), і просили перетелефонувати тебе їм за номером...". Далі дається телефон відділу звіринця, де перебувають лисиці чи царі звірів. Довірливий співробітник дзвонить і просить покликати служителя міс Фокс. Працівник зоопарку, думаючи, що над ним жартують, намагається відповісти якомога дотепніше, чим викликає обурення того, хто телефонує. Такий діалог може тривати досить довго, доки обидві сторони не усвідомлять, яка сьогодні дата.

День сміху святкується зараз у всьому світі, але ніде не є вихідним. У США його називають "святом серця, а не держави". До речі, професор Стенлі Теп із інституту здоров'я в Окхерсті (Каліфорнія), стверджує: "Тридцять хвилин сміху на день дозволяють пацієнтові, котрий переніс інфаркт міокарду, уникнути повторного нападу в найнебезпечніший період - перші півроку після нападу, - і потім жити повноцінним життям. Здоровим же людям ця кількість сміху подовжує життя на роки, іноді на десятиріччя".

Так що є сенс сміятися цілий рік, а не тільки першого квітня.





 
INDRAДата: Неділя, 04.04.2010, 20:21 | Сообщение # 4
Admin
Роль: Кошовий
Пострілів: 811
Відзнаки: 4
Повага: 38
На січі? - Десь блукає
Досягнення братчика:
(Наведіть курсор, щоб дізнатися за що вручається відзнака)

Кошовий Хороший братчик Писака
Протягом дня мене "кинули" тільки батьки:
Збудили о шостій ранку і сказали, що дзвонить репетитор...я звісно дезорієнтований та сонний підвівся і поплентався до тіліфона...а підняшив слухавку зрозумів - сьогодні ж 1 квітня!!!


 
kr@vchenkoДата: Субота, 10.04.2010, 18:45 | Сообщение # 5
Поїв всі розуми =)
Роль: Поважні козаки
Пострілів: 1140
Відзнаки: 15
Повага: 61
На січі? - Десь блукає
Досягнення братчика:
(Наведіть курсор, щоб дізнатися за що вручається відзнака)

Поважний козак. Писака
1 квітня мене тільки кинув провайдер,який вирубав нет...=) >(





Поправив kr@vchenko - Субота, 10.04.2010, 18:46
 
Козацька рада » Корчма » Гумор » 1 квітня
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:


I love Google! Я люблю Google! Kocham Google! Ich liebe Google!