Козацький сайт
Український козацький портал


Код тицялки
Підказка Куди підемо?
Головна сторінка Допомогти сайту Завантаження Гетьмани та кошові Книжки про козаків Козацькі приказки Вірші про козаків Звичаї козаків Походи козаків Козацький форум Легенди Козацькі легенди Словник Козацький словник Козацькі ігри на PC Козацьке аудіо Козацька галерея Фільми про козаків Кухня козаків Козацькі випроби Книга згадок Написати Кошовому Додати матеріял

Січова рада:
Хто такі козаки?
Всього відповідей: 1179

Теревені
 
200

Сувій однодумців
Iзборник. Історія України IX-XVIII ст.

Бібліотека української літератури: книги, біографії, реферати, твори

Наша тицялка:
Український козацький портал



Головна » 2012 » Грудень » 10 » Характеристика козаків. Опис козака.
23:49

Характеристика козаків. Опис козака.

опис козакаКозаки за внутрішніми якостями та за зовнішніми ознаками були повним відображенням свого народу, свого часу, вони відповідали всім ознакам справжніх патріотів своє Батьківщини.

Вони були здебільшого середнього росту, сильні, хоробрі, міцні, плечисті, від степового повітря і літньої спеки були смаглявими.

З постриженою головою на якій був тільки чуб (оселедець), з довгими вусами на верхній губі, вічно тримаючи люльку в зубах, погляд завжди був похмурим, зустрічаючи сторонніх спочатку непривітно, неохоче відповідаючи на питання, згодом лагіднішав, веселішав.

Постать козаків завжди надихала мужністю, неповторним гумором, молодецтвом. Завжди був здоровим, вільним від хвороб, умираючи в більшості на війні, віддавав шану свої рідній землі.

Сьогодні наш народ є слабким, недовговічним, порожнім: як до дев’яноста років хтось доживе, то вже стежки під собою не бачить, а в данину у сто років тільки в силу вбирався, тому козаки жили довго і весело.

Що стосується внутрішніх якостей козаків, то помітна суміш вад і чеснот, вважаючи головним заняттям і ремеслом свого життя війну, захист свої неньки України : часто підступні, хитрі, жорстокі, дикі щодо своїх ворогів.

Козаки були справжніми братами один одному, друзями, вірними товаришами, надійними соратниками.

Характеристика козака. Добродушність, щедрість, безкорисливість, щира дружба, висока любов до свободи – були характерними рисами наших козаків, вони краще воліли люту смерть, ніж ганебне рабство.
Щодо сторонніх осіб козаки були гостинними і привітними. " У Запоріжжі любий бажаючий міг прийти у курінь, жити чи пити без ніяких допитів або вдячності за гостинність. "

Війна у житті козаків була головною справою, тому на війні відзначалися розумом, хитрістю, умінням раптово і несподівано напасти на ворога, вражаючи великою відвагою, терпінням і здатністю дивитися в очі смерті. У боях вмирали як справжні лицарі, не дорожили своїм життям «Уміючи шарпати, уміли і померти не скиглячи».

козацька люлька

У вільний час козаки любили лежати на животах, розповідати і слухати розповіді інших, при цьому тримаючи у зубах люлечку ( люльки-буруньки, носогрійки). Для справжнього козака люлька – рідна сестра, подруга, «Він як сяде на коня, то запалить свою люльку та верств із шість, а то і більше все палить і смалить не випускаючи її із рота».

Опис козаків. Негативними сторонами наших братів було те, що багато хто любив хвалитися своїми воєнними подвигами, хизуючись своєю зброєю, одягом та майстерністю бойового мистецтва.Часто відзначалися непостійністю та легковажністю, лінощами, безтурботністю. Ще одною характерною ознакою була пристрасть до гулянь, саме у  гулянні вони намагалися перевершити один одного. І немає такого народу у світі який міг би зрівнятися у гульках із козаками.

Вони були справжніми вірними лицарями, воїнами, патріотами своє землі, за яку готові були пожертвувати життям.

Ви прочитали матеріал про характеристику та опис козаків. Звичайно, це може видатись вам геть не цікавим. У такому випадку ми радимо вам створити власний класний сайт за кілька хвилин. Але перед цим потрібно перевірити домен - одну із важливих складових коректної роботи вашого порталу та його подальшого розвитку.




Автор: Рока


Також може зацікавити:

Категорія: Культура, побут і життя козаків | Переглядів: 60645 | | Теги: козак, козацтво, життя, Опис, Характеристика | Рейтинг: 5.0/6
Всього коментарів: 2
avatar
-1
1 Східняк • 11:54, 19.09.2014
Щодо негативних рис козаків, мушу зауважити, що ті свідчення залишали здебільшого московіти, а правдивість їхніх "репортажів" викликає величезну недовіру, достатньо послухати чи почитати ЗМІ наших ЛНР та ДНР або подивитись московське TV.
avatar
2 славковіч • 19:09, 11.12.2016
                                  Запорізький козак при повному озброєнні. Гравюра ХІХ ст.
ComForm">
avatar
Пошукові собаки

Ваш сховок
Привіт, Мандрівник!



Пcевдо:
Пароль:

Останнє з ради

1. Обыграть казино тепе...

2. Вірш про КОЗАКІВ, ко...

3. Улюблена гра

4. Ваш улюблений гетьма...

5. Залежність від УСЬОГ...


Персоналії:
Отаман Вишневецький
Дмитро Вишневецький
Северин Наливайко біографія
Северин Наливайко
історія Самійшла Кішки
Самійло
Кішка
Петро Сагайдачний
Петро Конашевич
біографія Івана Богуна
Іван
Богун
Оповідь про Івана Мазепу
Іван Мазепа
розповідь про Івана Сірка
Іван
Сірко
мова про Івана Виговського
Іван
Виговський
Зображення Палія
Семен
Палій
розповідь про діяння Полуботка
Павло
Полуботок
Картинка Розумовського
Кирило
Розумовський
Дорошенко гетьман
Петро
Дорошенко
Богдан Зиновій Хмельницький
Богдан
Хмельницький
Іван Скоропадський
Іван
Скороп...
пилип орлик та конституція
Пилип
Орлик
Юрій Хмельницький
Юрій
Хмельни...

Статистика

Всього онлайн: 1
Вільних мандрівників: 1
Низових користувачів: 0

Сьогодні були:




I love Google! Я люблю Google! Kocham Google! Ich liebe Google!