Найкращі вояки
|
|
Залізняк | Дата: Середа, 09.07.2014, 14:44 | Сообщение # 1 |
Освоїв абетку
Роль: Січовики
Пострілів: 53
Відзнаки: 0
Повага: 18
На січі? - Десь блукає
Досягнення братчика: (Наведіть курсор, щоб дізнатися за що вручається відзнака)
| В сиву-сиву давнину Козаки йшли на війну, Бо на рідну Україну Сунулися без упину Ляхи, турки та татари, Москалі та яничари. Щоб палить сади і хати, Щоб людей в неволю гнати. Козаки скликають раду : - Треба битись без пощади ! Вірні коні рвуться в битву, Крешуть іскри з-під копита. За чарівний спів дівочий, За спокійні дні та ночі – Шаблі весело дзвенять, Вражі голови летять. І на морі, і в степах Наганяли вони страх, Бо найкращі вояки – Запорозькі козаки ! І не буде переводу Українському народу Доки із глибин сторіч Долина козацький клич.
Отаман войська запорозького і захисник вкраїнського люду Максим Залізняк
|
|
| |
Ратмір | Дата: Вівторок, 02.09.2014, 17:14 | Сообщение # 2 |
Дочитує Кобзаря
Роль: Вільні люди
Пострілів: 94
Відзнаки: 2
Повага: 18
На січі? - Десь блукає
| Важко на серці і на душі, Бо в Украіні війна. Плачуть дружини і матері - Від воіна звістки нема. А воін на Сході воюэ за нас, Воюэ за нашу свободу, Захищаэ герой наш Донбас, Захищаэ людей він зі Сходу. Тепер украінці піднялись з колін, Щоб разом змагатись за волю. І зараз повстали ми із руін, Щоб виборювать свою долю. Та не повернеш загиблих солдат, Що полягли за Вкраіну, І не забудемо залпів гармат, Що вбили Вкраіни дитину. Але не померли у наших серцях Бійці, що служили народу, Що полягли у жорстоких боях, Що боролись за нашу свободу!
|
|
| |
Східняк | Дата: Вівторок, 16.09.2014, 16:02 | Сообщение # 3 |
Світлий чоловік
Роль: Старшина
Пострілів: 585
Відзнаки: 5
Повага: 71
На січі? - Десь блукає
| Дозвольте друзі і собі вставити малюнок по темі. Вашій увазі пропоную гравюру Володимира Ломаки, нажаль його праці майже відсутні у Мережі. З його рук вийшли тисячі чудових патріотичних гравюр. Кілька зразків можете подивитись у мене в альбомі:
Поправив Східняк - Вівторок, 16.09.2014, 16:04 |
|
| |
INDRA | Дата: Понеділок, 22.09.2014, 03:37 | Сообщение # 4 |
Admin
Роль: Кошовий
Пострілів: 811
Відзнаки: 4
Повага: 38
На січі? - Десь блукає
| Цитата Східняк ( ) нажаль його праці майже відсутні у Мережі Таких випадків багато. От для прикладу, візьміть "Джури козака Швайки"... Там же ж, що не малюнок - ціла загадка. А у всій трилогії їх більше сотні, мабуть.
|
|
| |
славковіч | Дата: Четвер, 01.12.2016, 21:16 | Сообщение # 5 |
Курінний писар
Роль: Січовики
Пострілів: 194
Відзнаки: 1
Повага: 14
На січі? - Десь блукає
| Не жаль мені на сотника,Як на того на полковника,Щo сідає на коника, Викликає на охотника.
Аж мій милий коня веде, На ратище підпирається, За ним, за ним стара мати Слізочками умивається:
Годі ж тобі, мій синочку, На ратище підпиратися, Ачей же я перестану Слізочками умиватися"...
Видно степи полтавськії, Видно гори кобеляцькії, А давно я поглядаю На курені на козацькії.
Не веліла мені мати: "Не йди, сину, та на Запоріжжя, Не дасть, сину, Бог долечки, Щасливої да доріжечки".
Я ж матері не послухав, Пішов же я, іще каючись, Не раз, не два я згадаю, Сльозочками умиваючись.
|
|
| |