|
Рецепти страв
| |
Східняк | Дата: Неділя, 07.03.2010, 20:13 | Сообщение # 1 |
Світлий чоловік
Роль: Старшина
Пострілів: 585
Відзнаки: 5
Повага: 71
На січі? - Десь блукає
Досягнення братчика: (Наведіть курсор, щоб дізнатися за що вручається відзнака)
| Пропоную поділитися рецептами та настановами по приготуванню традиційних українських страв, надаючи перевагу "козацьким", тобто таким які не потребують складного обладнання та вишуканих складових, які можна приготувати "майже з нічого". Але не забороняється і рецептура більш складних "витворів мистецтва" з національної та іноземної кулінарії. Адміна прошу ввімкнути в темі "тегі" "урл" та "імг", бо без світлин жадна кулінарна тема неможлива.
|
|
| |
Johann | Дата: Субота, 13.03.2010, 01:47 | Сообщение # 2 |
Дочитує Кобзаря
Роль: Вільні люди
Пострілів: 88
Відзнаки: 1
Повага: 16
На січі? - Десь блукає
Досягнення братчика: (Наведіть курсор, щоб дізнатися за що вручається відзнака)
| http://cook.i.ua/community/10
|
|
| |
Східняк | Дата: Субота, 13.03.2010, 07:53 | Сообщение # 3 |
Світлий чоловік
Роль: Старшина
Пострілів: 585
Відзнаки: 5
Повага: 71
На січі? - Десь блукає
Досягнення братчика: (Наведіть курсор, щоб дізнатися за що вручається відзнака)
| Quote (Johann) http://cook.i.ua/community/10 Особливо "прикольно" там виглядає мудра думка: "Червоний борщ із яловичиною, смакує під горілочку" , бо, по перше, борщ з м'сом спакує під будь-що та сам по собі, а по-друге "шанувальникам оковитої" під горілочку смакує навіть власний рукав...
|
|
| |
INDRA | Дата: Субота, 13.03.2010, 09:21 | Сообщение # 4 |
Admin
Роль: Кошовий
Пострілів: 811
Відзнаки: 4
Повага: 38
На січі? - Десь блукає
Досягнення братчика: (Наведіть курсор, щоб дізнатися за що вручається відзнака)
| Quote (Східняк) під горілочку смакує навіть власний рукав... Влучно сказано! +2
|
|
| |
kr@vchenko | Дата: Субота, 13.03.2010, 19:48 | Сообщение # 5 |
Поїв всі розуми =)
Роль: Поважні козаки
Пострілів: 1140
Відзнаки: 15
Повага: 61
На січі? - Десь блукає
Досягнення братчика: (Наведіть курсор, щоб дізнатися за що вручається відзнака)
| Оце справжня національна їжа.)
Поправив kr@vchenko - Субота, 13.03.2010, 19:53 |
|
| |
INDRA | Дата: Субота, 13.03.2010, 22:27 | Сообщение # 6 |
Admin
Роль: Кошовий
Пострілів: 811
Відзнаки: 4
Повага: 38
На січі? - Десь блукає
Досягнення братчика: (Наведіть курсор, щоб дізнатися за що вручається відзнака)
| Найбільше люблю вареники з картоплею =)
|
|
| |
kr@vchenko | Дата: Субота, 13.03.2010, 22:58 | Сообщение # 7 |
Поїв всі розуми =)
Роль: Поважні козаки
Пострілів: 1140
Відзнаки: 15
Повага: 61
На січі? - Десь блукає
Досягнення братчика: (Наведіть курсор, щоб дізнатися за що вручається відзнака)
| Для мене найкращі-це з вишнями...
Поправив kr@vchenko - Субота, 13.03.2010, 23:01 |
|
| |
Східняк | Дата: Середа, 17.03.2010, 20:50 | Сообщение # 8 |
Світлий чоловік
Роль: Старшина
Пострілів: 585
Відзнаки: 5
Повага: 71
На січі? - Десь блукає
Досягнення братчика: (Наведіть курсор, щоб дізнатися за що вручається відзнака)
| Quote (indragop) Найбільше люблю вареники з картоплею вареники Любив козак дівчину і з сиром пироги... з народної пісні Вареники — одна з найпоширеніших страв з вареного тіста з начинкою. Остання могла бути пісною чи скоромною — залежно від християнського календаря. Як начинку використовували сир, смажену капусту, варену товчену картоплю, мак, калину, вишні та інші ягоди, яблука, варені й товчені сухофрукти (сушину), варену квасолю, горохове пюре, пшоняну чи гречану кашу й навіть борошно. Борошняна начинка була типовою для Полтавщини та Південної Чернігівщини. Для цього підсмажували сало, доки воно не перетворювалось на суху жовту шкварку, і у киплячий смалець, розмішуючи, додавали борошно. До вареників із сиром, фруктами чи ягодами додавали сметану або ряжанку. Запивали їх холодним свіжим або кислим молоком. У повсякденному меню українського селянина вареники зустрічалися нечасто, вони були окрасою недільного й святкового столу. Вареники входили також до складу урочистих трапез (весілля, хрестини, поминки, гостини, храмові свята), їх варили на толоку й обжинки. Вареники були обов'язковою стравою, котру несли молодій дівчата-дружки на другий день весілля, а жінки — породіллі. При цьому примовляли: Щоб повна була завжди, як вареник. У цих випадках вареники символізували продовження роду. Часто замість "вареники" вживають іншу назву - "пироги". Так ось пироги, то ті самі вареники, відрізняються вони тільки назвою. ПРИГОТУВАННЯ ТІСТА ДЛЯ ВАРЕНИКІВ: Тісто для вареників приготовляють з пшеничного борошна, води, яєць і солі. Причому воду слід брати холодну, а не теплу, оскільки холодна вода довше тримає вологу, тісто довго не висихає і при виготовленні, вареників добре злипається. Тісто ж повинно бути середньої густоти, бо густе тісто важко розкачувати, а також важко ліпити з нього вареники.Щоб зліпити вареник напівокруглої форми, з розкачаного тіста склянкою вирізують круглі коржики, кладуть на середину начинку і зліплюють напівкруглі краї вареника. Зліплені вареники кладуть у таку кількість підсоленої киплячої води, щоб вони могли вільно варитися. Вареники вважаються готовими, коли вони після 5—6 хвилин варіння спливуть на поверхню води. Після цього шумівкою вибирають їх у друшляк, дають стекти воді, а потім перекладають у сотейник або каструлю, поливають розігрітим вершковим маслом і злегка струшують, щоб вареники покрились жиром і не прилипали один до одного. Залежно від того, з яким фаршем приготовлені вареники, при подачі на стіл їх поливають маслом, посипають цукром або окремо подають сметану Для виготовлення тіста для вареників на 3 склянки пшеничного борошна — 0.75 склянки води, 1 яйце, 0.5 чайної ложки солі. * * * ВАРЕНИКИ З СИРОМ Сир для вареників беруть найсвіжіший, пропускають його крізь м'ясорубку або протирають крізь сито, додають сирі яйця, цукор, сіль, все добре змішують, після чого роблять вареники. Готові вареники кладуть гарячими на тарілку, поливають маслом і, коли потрібно, щоб були солодкими, посипають цукром, змішаним з товченою корицею, і окремо подають збиту сметану. Для начинки — 800 г сиру, 0.5 склянки цукру, 2 яйця.
|
|
| |
Східняк | Дата: Середа, 17.03.2010, 20:52 | Сообщение # 9 |
Світлий чоловік
Роль: Старшина
Пострілів: 585
Відзнаки: 5
Повага: 71
На січі? - Десь блукає
Досягнення братчика: (Наведіть курсор, щоб дізнатися за що вручається відзнака)
| ВАРЕНИКИ З КАРТОПЛЕЮ Обчищену й промиту картоплю відварюють, протирають, змішують з підсмаженою дрібно посіченою цибулею, заправляють сіллю і меленим перцем. З тіста і заправленої картоплі роблять вареники, варять їх 5—6 хвилин у підсоленій киплячій воді, виймають на тарілку, поливають гарячою олією і подають до столу. Для начинки — 1кг картоплі, 2 цибулини, 4 ст. ложки олії, 4 горошини чорного перцю. * * * ВАРЕНИКИ З КАРТОПЛЕЮ І ГРИБАМИ Картоплю обчищають, відварюють, пропускають крізь м'ясорубку, додають злегка підсмажену дрібно посічену цибулю, мелений перець, сіль, січені варені гриби і все добре змішують. Із тіста і картоплі роблять вареники і варять їх. При подачі на стіл вареники поливають олією з підсмаженою цибулею. Для начинки — 1кг картоплі, 2 цибулини, 4 ст. ложки олії, 100 г сушених грибів, 4 горошини чорного перцю. * * * ВАРЕНИКИ З КАПУСТОЮ Квашену капусту віджимають від соку, а свіжу обчищають, промивають і дрібно шаткують. Підготовлену капусту тушкують до готовності, додаючи половину жиру, томату, води або бульйону. Потім додають злегка підсмажену цибулю, корені, сіль, цукор, все змішують і знову підсмажують, щоб капустяна начинка трохи підсохла. Із тіста і заправленої капусти роблять вареники і варять їх. При подачі на стіл готові вареники поливають олією, змішаною з підсмаженою цибулею. Для начинки — 1кг капусти квашеної або свіжої, 2 ст. ложки жиру, 1 ст. ложку цукру, 4 горошини чорного перцю, 2 цибулини. * * * ВАРЕНИКИ З КАПУСТОЮ ТА ГРИБАМИ Віджату від соку квашену капусту або шатковану свіжу капусту тушкують до готовності, додаючи масло і бульйон, в якому відварювались гриби. Цибулю дрібно січуть, злегка підсмажують на маслі, додають дрібно посічені варені гриби, підсмажують все разом ще 4-5 хвилин. Тушковану капусту змішують з підсмаженою цибулею і грибами, додають сіль, мелений перець і добре перемішують, після чого роблять вареники.Перед подачею на стіл вареники поливають розтопленим вершковим маслом. Для начинки — 900 г квашеної капусти або 1 кг свіжої, 100 г сушених грибів, 2 ст. ложки вершкового масла, 2 цибулини. 4 горошини чорного перцю. * * * ВАРЕНИКИ З КВАСОЛЕЮ І ГРИБАМИ Квасолю перебирають, промивають, розмочують, варять до готовності, відціджують відвар і протирають крізь сито або пропускають крізь м'ясорубку. До підготовленого пюре додають дрібно посічену і злегка підсмажену цибулю, дрібно посічені відварені гриби, мелений перець, сіль і все добре перемішують. При подачі на стіл вареники поливають розтопленим вершковим маслом. Для начинки — 1,5 склянки квасолі, 2 ст. ложки жиру, 100 г сушених грибів, 2 цибулини, 4 горошини чорного перцю, 1 ст. ложку солі, 4 ст. ложки вершкового масла для поливання. * * * ВАРЕНИКИ З ГРИБАМИ Гриби замочують до повної м'якості, варять у підсоленій воді, відкидають на сито, січуть ножем або пропускають крізь м'ясорубку, змішують з дрібно посіченою і підсмаженою на маслі цибулею.Готові вареники варять, відкидають на сито, дають обсохнути, перекладають у каструлю, обливають розігрітим маслом, ставлять в духовку на кілька хвилин і подають на стіл. Для начинки — 100 г сушених білих грибів, З цибулини, З ст. ложки вершкового масла. * * * ВАРЕНИКИ З ПОЛУНИЦЯМИ Полуниці промивають, перебирають, відривають плодоніжки, пересипають цукром і ставлять на 25-30 хвилин у холодне місце, потім відкидають на сито або друшляк і відціджують сік. До готових вареників подають відціджений полуничний сік або поливають сметаною. Таким же способом готують вареники з суницями або малиною. На 3 склянки пшеничного борошна — 0.75 склянки води, 1 яйце, 4 склянки полуниць, 0.5 склянки цукру. * * * ВАРЕНИКИ З ВИШНЯМИ АБО ЧЕРЕШНЯМИ Тісто розкачують не дуже тонко, щоб утримати вишні всередині вареника. Вишні перебирають, відривають плодоніжки, виймають кісточки, кладуть у посудину, пересипають цукром, дають постояти протягом 25-30 хвилин і відкидають на сито або друшляк, щоб відцідити солодкий сік, який подають до готових вареників. Так само виготовляють вареники з вишень з кісточками. В цьому випадку вишні перебирають, відривають плодоніжки, обмивають холодною водою і обсушують. Готові вареники обережно виймають з киплячої води, щоб не розірвати оболонку. Вареники з вишнями подають до столу з відцідженим солодким соком або поливають розтопленим маслом і посипають цукром.Окремо подають сметану. На З склянки пшеничного борошна – 0.75 склянки води, 2 яйця, 4 склянки вишень, 0.5 склянки цукру.
|
|
| |
kr@vchenko | Дата: Середа, 17.03.2010, 22:23 | Сообщение # 10 |
Поїв всі розуми =)
Роль: Поважні козаки
Пострілів: 1140
Відзнаки: 15
Повага: 61
На січі? - Десь блукає
Досягнення братчика: (Наведіть курсор, щоб дізнатися за що вручається відзнака)
| Quote (Східняк) ВАРЕНИКИ З ВИШНЯМИ АБО ЧЕРЕШНЯМИ Тісто розкачують не дуже тонко, щоб утримати вишні всередині вареника. Вишні перебирають, відривають плодоніжки, виймають кісточки, кладуть у посудину, пересипають цукром, дають постояти протягом 25-30 хвилин і відкидають на сито або друшляк, щоб відцідити солодкий сік, який подають до готових вареників. Так само виготовляють вареники з вишень з кісточками. В цьому випадку вишні перебирають, відривають плодоніжки, обмивають холодною водою і обсушують. Готові вареники обережно виймають з киплячої води, щоб не розірвати оболонку. Вареники з вишнями подають до столу з відцідженим солодким соком або поливають розтопленим маслом і посипають цукром.Окремо подають сметану. На З склянки пшеничного борошна – 0.75 склянки води, 2 яйця, 4 склянки вишень, 0.5 склянки цукру. Ггг,літом пробував сам ліпити...=)
|
|
| |
Східняк | Дата: Четвер, 18.03.2010, 02:57 | Сообщение # 11 |
Світлий чоловік
Роль: Старшина
Пострілів: 585
Відзнаки: 5
Повага: 71
На січі? - Десь блукає
Досягнення братчика: (Наведіть курсор, щоб дізнатися за що вручається відзнака)
| Страва "технологічніша" за вареники Отже ГАЛУШКИ Галушки гречані З гречаного борошна, яєць, солі і води готують некруте тісто, розкочують його в пласт завтовшки 4-5 мм, нарізують галушки у вигляді невеликих квадратиків, варять в підсоленій воді і відціджують на друшляк. Цибулю підсмажують з салом і цією сумішшю поливають галушки. Подають гарячими. Мука 60, вода 30, яйце 1/4 шт., сало 20, лук ріпчастий 20, сіль. * * * Представляю "Полтавські галушки" «Ой, галушечки-галушки, — нема в світі краще юшки: і на салі, і в сметані, і пшеничні, і гречані, — ось які!.. Полтавські галушки!» — співається у популярній пісні про відомі на всю Україну запашні полтавські галушки. Полтавські галушки — це не просто їжа, це наша культура та спадщина. Відомо, що галушки можуть бути з м’ясом, із сиром, з картоплею, з грибами, з… пивом, але справжня полтавська галушка не може бути без пісні, без танцю та гумору. У місті відомо до 50 рецептів галушок як класичних (відварених у курячому бульйоні з курячим м’ясом), так і з різноманітною начинкою (печінка, шкварки, сало, капуста, сир, цибуля, картопля, м’ясо…) в олії, в сметані, в бульйоні тощо. Галушки «Полтавські» 3 склянки пшеничного борошна, 2 яйця, 100 г вершкового масла, 1/3 склянка води, сіль за смаком. У попередньо просіяному борошні зробити заглибину, влити в неї воду, додати масло, злегка збити із сіллю яйця і замісити доволі круте тісто. Тісто накрити на 15—20 хвилин рушником, потім розкатати в пласт товщиною 1 см. Нарізати тісто на галушки і зварити в підсоленій воді. Готові галушки покласти на сковорідку з розігрітим маслом, злегка обсмажити і подати із сметаною. Пшеничні галушки також можна їсти зі шкварками. * * * Галушки традиційні на парі 0,5 літра кисляку (сироватки), 1 ч. ложка соди, 1 яйце, сіль за смаком, майже кілограм борошна. Замісити не дуже круте тісто, потім скатати в джгут, порізати на шматочки. Варити на парі 5-7 хвилин. Подають з м’ясом. * * * Галушки з сиром 600 г сиру, 3 яйця, 60 г борошна, 20 г крохмалю, 40 г сметани, цукор, сіль за смаком. Сир розмішати з яйцями, сметаною, пшеничним борошном та крохмалем. З отриманої маси сформувати галушки та покласти в окріп. Варити доти, поки галушки не спливуть. Подавати із вершковим маслом та сметаною. * * * Галушки з телятиною Телятина — 250 г, вершкове масло — 40 г, 1 яйце, 50 г булки, зелень петрушки, сіль. Вершкове масло збивають, додають яйце, терту булку, рублену телятину, сіль, зелень петрушки і вимішують масу. Формують галушки та варять їх до готовності в підсоленому окропі. Подають під різними соусами. * * * Борщ полтавський з галушками Перші стравиСклад: Гусак або курка — 50 г., буряк — 75 г., капуста свіжа — 100 г., картопля — 100 г., морква — 15 г., корінь петрушки — 10 г., цибуля ріпчаста — 20 г., сало (шпик) — 5 г., пюре — 10 г., сметана — 50 г., борошно гречане — 30 г., яйце — 1/10 шт., зелень петрушки — 5 г., лист лавровий, сіль. Опис: Варять бульйон на курятині або гусятині. Буряк, коріння й цибулю готовлять так само, як для українського борщу (нарізають соломкою і тушкують). У проціджений киплячий бульйон кладуть нарізану кубиками картоплю, нарізану капусту і варять 10-15 хвилин. Потім додають буряк із цибулею, товчене сало, зелень петрушки, варять до готовності, знімають із вогню й дають настоятися на протязі 15-20 хв. Для готування галушок в киплячу воду всипають 1/3 частина всієї кількості гречаного борошна, добре розмішують і знімають каструлю з вогню; остудивши, додають яйця й інше борошно, тісто вимішують, столовою ложкою відокремлюють невеликі порції й кидають у киплячу підсолену воду. При подачі в тарілку кладуть галушки, сметану й зелень петрушки. * * * Картопляні галушки. Відварюється картопля, добре виминається (щоб була без грудочок) і дається їй вистигнути. Потім додається яєчко, мука, сіль, вимішується досить круте тісто. Варто зазначити, що тісто повинно бути досить грубо розкачане, в іншому випадку галушки розварюються. Також ріжеться полосочками,а потім ромбиками. Вариться це все добро 2-3 хвилини, як тільки закиплять - одразу потрібно витягнути. Зазвичай підсмажую до галушків цибульку і шкварочки. Будь-який житель України на прізвище Галушко може безкоштовно поїсти в будь-якому ресторані або кафе Полтави. Пам'ятник галушці у Полтаві
Поправив Східняк - Четвер, 18.03.2010, 03:05 |
|
| |
Східняк | Дата: Четвер, 18.03.2010, 21:53 | Сообщение # 12 |
Світлий чоловік
Роль: Старшина
Пострілів: 585
Відзнаки: 5
Повага: 71
На січі? - Десь блукає
Досягнення братчика: (Наведіть курсор, щоб дізнатися за що вручається відзнака)
| БОРЩ ЯК ВИТВІР СУЧАСНОГО МИСТЕЦТВА Кілька способів приготування й подачі борщу на стіл Імпресіонізм: Продукти не нарізати, а збити у блендері до стану густої сметани. Експресіонізм: Покласти в каструлю цілий буряк, через годину-півтори — картоплину, цілу цибулину і головку капусти, також цілу. Варити три години під відкритим небом. Кубізм: Продукти нарізати кубиками. Варити у квадратній посудині. Романтизм: При подачі до столу борщ посипати пелюстками троянди. Символізм: Гостям подають на тарілці папірці з написами: "цибуля", "морква", "буряк", "м’ясо". Сюрреалізм: В готовий борщ влити пляшку горілки. Гіперреалізм: Відварити буряк і картоплю. Нарізати цибулю, капусту, солені огірки (можна замінити оселедцем). Змішати. Полити олією). Фольклорний стиль: На стіл ставлять кошика з сирими овочами. Далі гості повинні все робити самі. Альтернативне мистецтво: Зварити борщ не на свинячому бульйоні, а, скажімо, на відварі куріпки, степового зайця чи на жабрах акули. Модернізм: Подати гостям банки з борщовим концентратом. Соцреалізм: Варять борщ із гнилої картоплі. Гостям читають лекцію про неухильне підвищення виробництва продуктів харчування в порівнянні з 1913 роком і про корінні переваги нашого борщу з їхнім. Незадоволеним б’ють морди. Соцреалізм-2: Гостей заганяють в темну кімнату і включають музику зразка "Ех харашо в странє совєтской жить!", щоб заглушити чавкання господарів, які їдять борщ. Незадоволеним б’ють морди. Соцреалізм-3: Гостям зв’язують руки, на стіл ставлять каструлю із запашним борщем. Гості зобов’язані навипередки розхвалювати борщ. Незадоволеним б’ють морди. Неопримітивізм: Гостей відправляють в магазин за продуктами, потім дають їм можливість готувати борщ самостійно. Абстракціонізм: Вийти надвір, нарвати будь-якої трави, що попадеться під руку, залити окропом. Сіль, перець за смаком. Неокласицизм: М’ясний бульйон замінити порошковим, свіжі овочі — сушеними. Концептуалізм: В тарілку налити окропу. Подавати охолодженим. Гіперконцептуалізм: Подати гостям повні миски запашного борщу, а ложки сховати. Сам господар вибачається й іде з дому. Оп арт: Наливають повну миску ароматного борщу і показують її гостям здалека. Поп арт: Приготовлені для борщу овочі залити спиртом і підпалити. Хепенінґ: Після того, як гості з апетитом поїли, продемонструвати їм зварену в борщі кішку. Перформанс: Запрошених на борщ гостей хазяїн і хозяйка зустрічають в чому мати народила. Постмодернізм: Гостям розливають уявний борщ, і всі роблять вигляд, що його їдять. Того, хто вигукне "Ніякого борщу тут нема!", виганяють за безкультур’я і хуліганство. Соц-арт: Варять борщ із ківі, ананасів, авокадо, манґо, дуро, карамболів та іншої мушмали з мурмалою. Оцет і перець на смак. http://humour.ukrlife.org/borsch.htm
|
|
| |
kr@vchenko | Дата: Пятниця, 19.03.2010, 14:06 | Сообщение # 13 |
Поїв всі розуми =)
Роль: Поважні козаки
Пострілів: 1140
Відзнаки: 15
Повага: 61
На січі? - Десь блукає
Досягнення братчика: (Наведіть курсор, щоб дізнатися за що вручається відзнака)
| Юшка грибна з галушкам На 40 г сушених грибів — 1 склянку пшеничного борошна, 1 яйце, 2 ст. ложки вершкового масла, 600 г картоплі, по 1 кореню моркви, петрушки і пастернаку, 1 цибулину, 1 лавровий листок, 1 ст. ложку дрібно посіченої зелені петрушки, 2 горошини гіркого перцю. Гриби промивають і варять до готовності, відвар відціджують, а гриби дрібно шинкують. Борошно просіюють, додають воду, яйця, сіль, замішують прісне тісто, розкачують його до товщини 1 см, розрізують на смужки шириною 2 см і нарізують з них галушки. Обчищену картоплю нарізують часточками, кладуть в грибний бульйон і варять 10—15 хв. Потім у відвар кладуть нарізане соломкою, злегка підсмажене коріння моркви, петрушки, пастернаку і цибулю, а також підготовлені гриби, галушки, лавровий лист, перець, сіль і варять все разом до готовності. Подаючи на стіл, юшку посипають зеленню петрушки.
|
|
| |
kr@vchenko | Дата: Пятниця, 19.03.2010, 14:08 | Сообщение # 14 |
Поїв всі розуми =)
Роль: Поважні козаки
Пострілів: 1140
Відзнаки: 15
Повага: 61
На січі? - Десь блукає
Досягнення братчика: (Наведіть курсор, щоб дізнатися за що вручається відзнака)
| Тут українська кухня.
|
|
| |
Східняк | Дата: Пятниця, 19.03.2010, 15:03 | Сообщение # 15 |
Світлий чоловік
Роль: Старшина
Пострілів: 585
Відзнаки: 5
Повага: 71
На січі? - Десь блукає
Досягнення братчика: (Наведіть курсор, щоб дізнатися за що вручається відзнака)
| Дякую шановний пан kr@vchenko, я теж великий шанувальник грибів. У дитинстві немало позбирав їх у лісах-борах понад Сіверським Дінцем. Останній раз , щоправда, довелось їздити за 150 км до Слав'яногорська, але притяг звідти пару чувалів - є що згадати... А зараз буде рецепт, який Вам знадобиться лише восені Морква маринована Моркву помити, почистити, нарізати соломкою, бланширувати - перекласти моркву в друшлаг і обдати підсоленим окропом ( з розрахунку на 1 л води 20 грам солі-столова ложка без верху). Почистити 1 головку часнику. Розкласти по банках часник, чорний перець горошком, бланшировану моркву, і щільно укласти, залити моркву підготовленим розсолом.(див.ніже) Простерілізувати 25 хвилин кожну банку. Загорнути, перевернути і поставити перевернену банку в темне місце до охолодження. РОЗСІЛ. На 15 літра води по 1 столовій ложки з горою цукру і солі,6 столових ложок оцту.(спочатку у воду засипаємо цукор і сіль, як закипіла, вливаємо уксус-знову кип'ятимо і заливаємо в банки з морквою.) http://blog.i.ua/user/2032186/323910/?p=6
Поправив Східняк - Пятниця, 19.03.2010, 15:17 |
|
| |
I love Google! Я люблю Google! Kocham Google! Ich liebe Google!
|
| |