Козацький сайт
Український козацький портал


Код тицялки
Підказка Куди підемо?
Головна сторінка Допомогти сайту Завантаження Гетьмани та кошові Книжки про козаків Козацькі приказки Вірші про козаків Звичаї козаків Походи козаків Козацький форум Легенди Козацькі легенди Словник Козацький словник Козацькі ігри на PC Козацьке аудіо Козацька галерея Фільми про козаків Кухня козаків Козацькі випроби Книга згадок Написати Кошовому Додати матеріял

Січова рада:
Як Ви ставитесь до професійних свят в Україні?
Всього відповідей: 662

Теревені
 
200

Сувій однодумців
Iзборник. Історія України IX-XVIII ст.

Бібліотека української літератури: книги, біографії, реферати, твори

Наша тицялка:
Український козацький портал



Головна » 2009 » Грудень » 24 » Українські скарби нації (частина перша)
13:28

Українські скарби нації (частина перша)

Всі хто вчилися чи ще навчаються у школах,напевне чули,чи їм розповідали вчителі про різні предмети чи скарби які були на українській землі і через якусь причину були втрачені.Я впевнений що кожен думав:"А куди вони поділися?! От би знайти!". Тому я буду вести писати статті-дослідження про різні скарби нашої нації.
Отже почнемо! Напевне багато кому вчителі понарозказували зо три кола,а всі вірять.Я не кажу що вони кажуть неправду!Але вони не розповідають точну історію подій,а тільки "вершину айсбергу".
Наразі хотілося би розповісти вам про втрачене багатство нашої держави! Мабуть всі ви знаєте цю людину?:



Так це Павло Полуботок!
Видатна людина.Полуботок був сином генерального бунчужного і осавула.Родина зовсім не бідна.У шкільній програмі кажуть начк Павло та його батько підтримували Самойловича а потім Мазепу.Так от Самойловича вони підтримували а Мазепу ні! Батько Павла хотів щоб його син став гетьманом.Мазепа же побачив в них серйозних конкурентів і ув`язнив їх.Вони вийшли із увязнення але ув`язнення погіршило стан здоров`я батька і він помер.Павло цього простити не міг. Цар Петро I не хотів щоб гетьманом був Полуботок бо вважав його хитрішим за Мазепу!Полуботок починає збагачуватись.Він розширяє свої володіння.Вже після зради Мазепи і смерті Скоропадського,Петро робить Полуботка наказним гетьманом.
А багатсво Полуботка все збільшувалося і збільшувалося.Він став однією з найбагіших людей Європи. Полуботок також хотів зробити Україну незалежною.Для цього він мав гроші.А гроші це армія,провізія і підтримка союзників. За шкільною програмою Петро наче дізнався про наміри Павла і ув`язнив його.Та чи так це!? Петро ж зазддрив багатству Пала і понад усе хотів прибрати це золото до своїх рук.Тому він ув`язнив Полуботка спираючись на тн що Полуботок заважає русифікації.Петро ходив до Павла в камеру і мабуть пропонував в обмін на золото свободу.Павло ж не погоджувався і казав Петру що він поплатиться за те що пригнічує український народ.Петро наказує обшукати маєток Полуботка в Чернігові.Там нічого не знайшли.Але всього і не обшукали.Бо за словами очевидців у цьому маєтку було більше підземних кімнат і ходів ніж сам маєток!А невдовзі сам Павло помер.
За одніжю з версій Павло до приїзду в Петербург віддав гроші в Англійський банк,разом з заповітом в якому 80%-народу,20%його нащадкам.Після Петра гроші хотіли загарбати і інші царі.А потім підняли слово і нащадки Полуботка у 1908 році.Вони вимагали у Лондона повернути гроші.Ті ж кажуть що ніяких грошей нема.Потім і СРСР хотів забрати гроші. А у 1991 і незалежна Україна.Мова йшлася про 16 млрд. фунтів! Всі офіційні відповіді не розголошені.Як ми бачимо хтось це приховує.Ніхто не писав про це,ні давав інтерв`ю...з жодної із сторін.Можливо золото вже забрали нащадки а інше розікрали високослужбовці.Можливо золото в банк Павло і не віддавав а воно досі сховане у Чернігові чи іншому місці.Дехто каже що Павло у заповіті не мав на увазі золото...а культуру нашого народу.Але ж Павло був дійсно людиною багатою і золото кудись ділося.Можливо прийде той час коли ми дізнаємося всю правду ЗОЛОТА ПОЛУБОТКА.





Автор: Shatun


Також може зацікавити:

Переглядів: 4267 | | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
avatar
1 INDRA • 19:47, 24.12.2009
так-так, ще одна цікава гілка нашої щедрої історії. Кілька бюджетів як-не-як =) Але думаю, до банку там діло не дійшло
ComForm">
avatar
Пошукові собаки

Ваш сховок
Привіт, Мандрівник!



Пcевдо:
Пароль:

Останнє з ради

1. Обыграть казино тепе...

2. Вірш про КОЗАКІВ, ко...

3. Улюблена гра

4. Ваш улюблений гетьма...

5. Залежність від УСЬОГ...


Персоналії:
Отаман Вишневецький
Дмитро Вишневецький
Северин Наливайко біографія
Северин Наливайко
історія Самійшла Кішки
Самійло
Кішка
Петро Сагайдачний
Петро Конашевич
біографія Івана Богуна
Іван
Богун
Оповідь про Івана Мазепу
Іван Мазепа
розповідь про Івана Сірка
Іван
Сірко
мова про Івана Виговського
Іван
Виговський
Зображення Палія
Семен
Палій
розповідь про діяння Полуботка
Павло
Полуботок
Картинка Розумовського
Кирило
Розумовський
Дорошенко гетьман
Петро
Дорошенко
Богдан Зиновій Хмельницький
Богдан
Хмельницький
Іван Скоропадський
Іван
Скороп...
пилип орлик та конституція
Пилип
Орлик
Юрій Хмельницький
Юрій
Хмельни...

Статистика

Всього онлайн: 1
Вільних мандрівників: 1
Низових користувачів: 0

Сьогодні були:




I love Google! Я люблю Google! Kocham Google! Ich liebe Google!