Козацький сайт
Український козацький портал


Код тицялки
Підказка Куди підемо?
Головна сторінка Допомогти сайту Завантаження Гетьмани та кошові Книжки про козаків Козацькі приказки Вірші про козаків Звичаї козаків Походи козаків Козацький форум Легенди Козацькі легенди Словник Козацький словник Козацькі ігри на PC Козацьке аудіо Козацька галерея Фільми про козаків Кухня козаків Козацькі випроби Книга згадок Написати Кошовому Додати матеріял

Січова рада:
Чи потрібна сайту російськомовна версія?
Всього відповідей: 1218

Теревені
 
200

Сувій однодумців
Iзборник. Історія України IX-XVIII ст.

Бібліотека української літератури: книги, біографії, реферати, твори

Наша тицялка:
Український козацький портал



Головна » 2013 » Лютий » 6 » Козацька медицина. Що і до чого?
15:43

Козацька медицина. Що і до чого?

Козацька медицинаНаші вітання! Оскільки, козацька рада дещо затихла, то ми сьогодні продовжуємо серію статтей від Відуна Рувита:

Наші Предки вчили, що для оздоровлення того чи іншого органа треба діяти через чару, яка відповідає за функцію цього органу. При цьому обов'язковою умовою є застосування тих рослин, колір пелюсток яких співпадає з кольором тієї чи іншої чари. Звичайно, це не виключає й інших рослин, які є допоміжними і благотворно впливають на лікування, проводячи чи підсилюючи енергію основних трав.

Треба пам'ятати, що білий колір пелюсток в даному разі не є перешкодою, а навпаки — співпадає з кольором будь-якої чари, адже білий колір — це суміш усіх кольорів райдуги і при необхідності дає саме ту барву, яка необхідна для певної чари. Тож наведу кілька яскравих прикладів. Для лікування захворювання нирок і виведення з них каменів, а також сечовивідних шляхів (друга чара — помаранчевий колір) використовуємо трави із чистим помаранчевим (і близьким до нього) та білим забарвленням квітів: нагідки, гусячі лапки, звіробій, липу, чистотіл, деревій, бузину чорну, підбіл звичайний, ромашку аптечну, шипшину, суниці та деякі інші.

Для лікування травного тракту, селезінки тощо (третя чара —  жовтий колір) найбільш ефективними є золототисячник, звіробій, пижма, чистотіл, дивосил, кульбаба, цмін піщаний (безсмертник), нагідки, шавлія, барбарис, парило, гарбуз (в усіх них колір пелюсток — жовтий), а також деревій, ромашка, хвощ, полин, лопух, морква, кора верби, полин сріблястий та деякі інші.

Для оздоровлення від хвороб, за які відповідає четверта чара (зелений колір) — легеневі (бронхіт, плеврит, пневмонія) та серцеві (склероз міокарда, стенокардія, мітральний склероз та інші), беруться, здебільшого, рослини, які якщо й не мають яскраво вираженого відповідного забарвлення пелюсток (за винятком білого кольору), зате мають зелено-соковитий колір листя, яке й використовується при лікуванні згаданих захворювань.

Варто згадати такі цілющі рослини як, наприклад, подорожник (дрібненькі біленькі квіточки), мальва лісова та лучна (білі і рожеві квіти), материнка, березове листя, багно болотяне, столітник (алое), кріп, молоді верхівки соснових гілок з бруньками, які збираються весною —  в квітні-травні підбіл, спаржа (заячий холодок), кропива, а також квіти дерев'янистої бузини (не сплутайте з отруйною трав'янистою), ромашки (в обидвох рослинах квіти — білого кольору).

Від серцевих хвороб надзвичайно помічними є не тільки козацькі пісні, а й валеріана (корінь), сушениця болотяна, білоцвітні глід, шандра і суниця (вся рослина), часник (в невеликих кількостях), верес, конюшина (в природі часто зустрічаються білоцвітні види), синюха (як виняток, бо цвіте блакитним цвітом) та багато інших рослин.






Автор: INDRA


Також може зацікавити:

Категорія: Козацька медицина | Переглядів: 8315 | | Теги: цілительство, козаки, медицина, Народ | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 1
avatar
1 Kafa • 09:18, 18.07.2013
What a pleasure to find someone who ideiniftes the issues so clearly
ComForm">
avatar
Пошукові собаки

Ваш сховок
Привіт, Мандрівник!



Пcевдо:
Пароль:

Останнє з ради

1. Обыграть казино тепе...

2. Вірш про КОЗАКІВ, ко...

3. Улюблена гра

4. Ваш улюблений гетьма...

5. Залежність від УСЬОГ...


Персоналії:
Отаман Вишневецький
Дмитро Вишневецький
Северин Наливайко біографія
Северин Наливайко
історія Самійшла Кішки
Самійло
Кішка
Петро Сагайдачний
Петро Конашевич
біографія Івана Богуна
Іван
Богун
Оповідь про Івана Мазепу
Іван Мазепа
розповідь про Івана Сірка
Іван
Сірко
мова про Івана Виговського
Іван
Виговський
Зображення Палія
Семен
Палій
розповідь про діяння Полуботка
Павло
Полуботок
Картинка Розумовського
Кирило
Розумовський
Дорошенко гетьман
Петро
Дорошенко
Богдан Зиновій Хмельницький
Богдан
Хмельницький
Іван Скоропадський
Іван
Скороп...
пилип орлик та конституція
Пилип
Орлик
Юрій Хмельницький
Юрій
Хмельни...

Статистика

Всього онлайн: 1
Вільних мандрівників: 1
Низових користувачів: 0

Сьогодні були:




I love Google! Я люблю Google! Kocham Google! Ich liebe Google!