Козацький сайт
Український козацький портал


Код тицялки
Підказка Куди підемо?
Головна сторінка Допомогти сайту Завантаження Гетьмани та кошові Книжки про козаків Козацькі приказки Вірші про козаків Звичаї козаків Походи козаків Козацький форум Легенди Козацькі легенди Словник Козацький словник Козацькі ігри на PC Козацьке аудіо Козацька галерея Фільми про козаків Кухня козаків Козацькі випроби Книга згадок Написати Кошовому Додати матеріял

Січова рада:
Який із цих союзників був найкращим для козаків?
Всього відповідей: 1377

Теревені
 
200

Сувій однодумців
Iзборник. Історія України IX-XVIII ст.

Бібліотека української літератури: книги, біографії, реферати, твори

Наша тицялка:
Український козацький портал



Головна » 2009 » Січень » 24
84 зображення
108 аватарок
на патріотичну тематику
В неті небагато картинок чи аватарів на патріотичну тематику, пропоную, хто хоче допомогти, я збираю збірку вище перерахованого, якщо хтось має бажання - надсилайте мені на мило sashazaxr@gmail.com, от іще якщо мені вдасться зібрати гарну збірку, я закину її на якийсь файлообмінник, щоб вона була доступна для завантаження, і дам в цій темі посилання. В мене я вже є велика збірка - вона займає 6.52 мегабайти, якщо хтось допоможе, я відзначу його в листку - вкладишу, можливо це невелика нагорода, більша нагорода ... Глянути далі »
Переглядів: 4703 | Дата: 24.01.2009 | Рейтинг: 5.0/2 | Коментарі (7)

I.М.Брюховецький народився біля Диканьки на Полтавщині. Дорошенко називає його "не натуральним русином". Яким Сомко взагалі називав Брюховецького поляком. Вперше він згадується в реєстрі Чигиринської сотні. Був старшим слугою (конюшим) у резиденції Богдана Хмельницького та виконував деякі дипломатичні доручення гетьмана. В 1659 р. Брюховецький під час гетьманських виборів їздив на Запоріжжя, щоб схилити запорожців підтримати кандидатуру Юрія Хмельницького. Незабаром Юрій став гетьманом, але Брюховецький покинув його. Він розумів, що молодий і бездарний новий гетьман не допоможе йому досягти високого чину. Залишившись на Запорізькій Січі, Брюховецький був обраний кошовим отаманом, а згодом і «кошовим гетьманом» (1659—1663 рр.).

Тим часом Юрій Хмельниченко виявився недбалим гетьманом. У ... Глянути далі »

Переглядів: 3550 | Дата: 24.01.2009 | Рейтинг: 4.5/2 | Коментарі (0)

Характер харчування "малоросів" обумовлювався не тільки смаками окремої особи, а й її матеріальними статками, релігійністю, частково, особливостями місцевості, де вона мешкала. Загалом же українська кухня відзначалася достатньою різноманітністю. На столах простого люду переважала груба рослинна їжа з городу, ланів, саду, лісу: столовий буряк, капуста, огірки, цибуля, яблука, груші, ягоди, гриби, горіхи тощо. Картопля з'явилася в Росії десь на початку XVIII ст., а в Україні її поширення припало на другу половину століття. У Києві (на Подолі й у Кловській долині) були великі сади шовковиці, щоправда, переважно для технічних потреб - виробництва шовкових тканин. Можновладці могли дозволити собі вживати привезені з далеких країн продукти: чай, каву, імбир. "Щоденні записки" Я.Марковича зафіксу ... Глянути далі »
Переглядів: 14276 | Дата: 24.01.2009 | Рейтинг: 2.8/6 | Коментарі (3)

Заговорити про своїх видатних земляків - гетьманів Ружинських волинян змусив круглий ювілей села Ружин, що на Ковельщині - 500 років від часу першої писемної згадки. Хоч ця дата і дещо сумнівна, бо ще задовго до 1503 року одна з гілок князів Гедиміновичів за військову службу одержала село Ружин і була прозвана від назви села Ружинськими.
Отже, про Ружин і Ружинських. Вражає те, що з одного села і його присілків, з однієї родини вийшли аж чотири гетьмани Запорозького козацького війська! Цей факт настільки незвичайний, що в якоїсь частини людей викликає сумнів. Тому, природно, рука тягнеться до джерел, документів.

Автор енциклопедичного словника "Стара Волинь і Волинське Полісся" професор Олександр Цинкаловський твердить: "Село ... Глянути далі »

Категория: Історична нотатка | Переглядів: 3870 | Дата: 24.01.2009 | Рейтинг: 4.0/1 | Коментарі (1)

Пошукові собаки

Ваш сховок
Привіт, Мандрівник!



Пcевдо:
Пароль:

Останнє з ради

1. Рецепти страв

2. Обыграть казино тепе...

3. Вірш про КОЗАКІВ, ко...

4. Улюблена гра

5. Ваш улюблений гетьма...


Персоналії:
Отаман Вишневецький
Дмитро Вишневецький
Северин Наливайко біографія
Северин Наливайко
історія Самійшла Кішки
Самійло
Кішка
Петро Сагайдачний
Петро Конашевич
біографія Івана Богуна
Іван
Богун
Оповідь про Івана Мазепу
Іван Мазепа
розповідь про Івана Сірка
Іван
Сірко
мова про Івана Виговського
Іван
Виговський
Зображення Палія
Семен
Палій
розповідь про діяння Полуботка
Павло
Полуботок
Картинка Розумовського
Кирило
Розумовський
Дорошенко гетьман
Петро
Дорошенко
Богдан Зиновій Хмельницький
Богдан
Хмельницький
Іван Скоропадський
Іван
Скороп...
пилип орлик та конституція
Пилип
Орлик
Юрій Хмельницький
Юрій
Хмельни...

Статистика

Всього онлайн: 1
Вільних мандрівників: 1
Низових користувачів: 0

Сьогодні були:




I love Google! Я люблю Google! Kocham Google! Ich liebe Google!